Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@00:36:05 GMT

دشت کاشان در وضعیت خشکسالی است

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۱۵۶۴۳

دشت کاشان در وضعیت خشکسالی است

ایسنا/اصفهان رئیس اداره هواشناسی کاشان گفت: دشت بزرگ کاشان به طور کامل در شرایط خشکسالی است به طوری که ۳۹ درصد خشکسالی بسیار شدید، ۳۸ درصد خشکسالی شدید، ۲۶ درصد خشکسالی متوسط و شش درصد نیز در وضعیت خشکسالی خفیف است که محدود به مناطق کوهستانی می‌شود.

عباس ارغوانی، امروز(پنجشنبه، اسفند ۲۶ اسفند) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بارندگی‌های دشت کاشان به میزان ۷۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ میلیمتر در سال زراعی جاری،۱۹ درصد کمتر از شرایط نرمال است و دوازدهمین منطقه کم بارش در استان پهناور اصفهان شناخته شده است.

وی افزود: بنابه نقشه‌های هواشناسی، ۸۵ درصد از شهرستان آران و بیدگل شرایط خشکسالی را تجربه می کند به طوری که این منطقه دارای ۲۳ درصد خشکسالی بسیار شدید، ۱۱ درصد خشکسالی شدید، ۱۸درصد خشکسالی متوسط و ۳۳ درصد نیز در وضعیت خشکسالی خفیف است.

به گزارش ایسنا،رئیس اداره هواشناسی کاشان، تصریح کرد: دشت کاشان در دوره زمانی ۱۰ سال گذشته دچار خشکسالی بوده و این شرایط برای دوره های ۳۶ ماه، ۲۴ ماه، ۱۲ ماه و شش ماه گذشته نیز ثابت بوده است که این امر به معنی این است که آب کافی برای بازسازی منابع آبی خود ندارد.

ارغوانی با هشدار نسبت به شرایط موجود تصریح کرد: مردم و به ویژه مسئولان باید توجه داشته باشند که این ارقام، در طول زمان اتفاق افتاده است و ما دچار مخاطرات آن هستیم و باید با مشارکت همه دستگاه‌ها برای سازگاری با این شرایط برنامه ریزی کنیم.

وی تاکید کرد: تغییرات آب و هوایی می تواند بر تمام حوزه‌های زندگی انسان و موجودات اثرگذار باشد و خشکسالی‌های مستمر با توجه به پوشش گیاهی مناطق دشت مثل ابوزید آباد، آران و بیدگل، سفید شهر و نوش آباد می تواند خسارت زیادی را ایجاد کند.

رئیس اداره هواشناسی کاشان گفت:بیش از ۷۵ درصد دشت کاشان در شش ماه گذشته دچار خشکسالی بسیار شدید شده و بقیه مناطق نیز در وضعیت خشکسالی شدید بوده است که مسئولان و مردم باید در مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت و صنعت مشارکت داشته باشند پیش از آنکه به خشکسالی اجتماعی برسیم.

ارغوانی افزود: منطقه کاشان از کمبود تجهیزات رنج می‌برد و در حالی که به ۱۰ ایستگاه هواشناسی نیاز داریم در حال حاضر فقط یک ایستگاه باران سنجی دارد و این یک ایستگاه نیز در منطقه‌ای واقع شده که متناسب با عملکرد سازمان هواشناسی نیست. 

وی گفت: بنابه نقشه‌های هواشناسی، پدیده غالب جوی دشت کاشان،صاف تاکمی ابری همراه با وزش باد تا سه شنبه آینده پیش بینی می شود و دمای هوا نیز از ۱۶ درجه در روز پنجشنبه با ۹ درجه افزایش به ۲۵ درجه در روز سه شنبه خواهد رسید.

در پایان این نشست، به پاس تلاش خبرنگاران منطقه کاشان، یک نهال با شناسنامه خبرگزاری‌های ایسنا، ایرنا، ایلنا، مهر، کاشان نیوز و کاشان آنلاین در باغ هواشناسی کاشته شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دشت كاشان استانی شهرستانها وضعیت خشکسالی درصد خشکسالی دشت کاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۵۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.

به گزارش تسنیم، در ۲۲۶ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) در مجموع ۲۸ میلیارد و ۶۹۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد‌های ایران شده که نسبت به ورودی ۳۰ میلیارد و ۳۲۰ میلیون مترمکعبی آب به سد‌ها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی ۵ درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب آب از سد‌های کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی ۳درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سد‌ها در روز شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۱ میلیارد و ۹۷۰ میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده رشد یک‌درصدی ذخایر سد‌ها با در مقایسه با روز مشابه سال قبل است.

وضعیت سد‌های مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است:

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر
  • میانگین بارش در خراسان شمالی ۸۲ درصد افزایش پیدا کرده است
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان؛ آخرین وضعیت شهرتان را ببینید
  • هشدار زرد هواشناسی برای وضعیت جوی استان قزوین
  • هشدار هواشناسی کاشان نسبت به وزش باد شدید
  • هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان